- Artikelnummer: 1000802810
- Tillverkarnummer: 958050
- Varumärke: Broil King
- Kategori: Brikett- & kolgrillar
Produktbeskrivning
Har du någon gång funderat på vad som skiljer din vanliga helggrillning från traditionell Amerikansk barbecue? Det redskap man kanske mest förknippar med ordet barbecue är "Smoker", vilket det finns en mängd olika typer av. Den kanske vanligaste smokertypen man ser i Amerika är den så kallade Offset-smokern. Den ser ut som en stor liggande tunna med en mindre tunnna vid sidan om. Med den flyttar man värmekällan bort från maten (som ligger i den stora kammaren) till en separat kammare (den lilla) vilket ger lägre temperaturer, runt 100°-130° och därmed en långsammare tillagning, perfekt för större köttstycken som bringa, bog, revbenspjäll mm. Den långsamma tillagningen mörar köttet genom att smälta fett och bindväv samtidigt som vätskan stängs inne, resultatet blir ett extremt mört och smakrikt kött. Smakerna präglas mycket av de träslag du använder i brännkammaren, både vilken typ av grillkol du använder och vilka träbitar du placerar i glöden.