Hem / Hem & fritid / Grill / Brikett- & kolgrillar / Broil King Kolgrill/rök Offset Smoker 500
BK_SmokeOffset_Charocal_01.jpg
BK_SmokeOffset_Offset Smoker_01.jpg
BK_SmokeOffset_Roto-Draft_01.jpg
Broil King Kolgrill/rök Offset Smoker 500
BK_Regal Charcoal Offset 500_Diagram_01.jpg
BK_Regal Charcoal Offset 500_Side_02.jpg
BK_Regal Charcoal Offset 500_Side_03.jpg
BK_Smoke_Bottle Opener_01.jpg
BK_Smoke_Charcoal Tray_01.jpg
BK_Smoke_Charcoal Tray_02.jpg
BK_Smoke_Crack Proof Wheels_01.jpg
BK_Smoke_Roto-Draft_01.jpg
BK_Smoke_Roto-Draft_02.jpg
BK_Smoke_Storage Shelf_01.jpg
BK_Smoke_Temp Gauge_01.jpg
BK_Smoke_Tool Hooks_01.jpg
BK_SmokeOffset XL_Life_01.jpg
BK_SmokeOffset XL_Life_02.jpg
BK_SmokeOffset XL_Life_04.jpg
BK_SmokeOffset XL_Life_05.jpg
BK_SmokeOffset_Charocal_01.jpg
BK_SmokeOffset_Offset Smoker_01.jpg
BK_SmokeOffset_Roto-Draft_01.jpg
Broil King Kolgrill/rök Offset Smoker 500
BK_Regal Charcoal Offset 500_Diagram_01.jpg
BK_Regal Charcoal Offset 500_Side_02.jpg
Broil King
Fri frakt

Broil King Kolgrill/rök Offset Smoker 500

12 999 kr
Webblager - Skickas om 3-5 vardagar

Fri frakt

Denna produkt går endast att köpa i steg om 1 st

  • 14 dagars öppet köp
  • 4,5 av 5 i kundomdömen
  • Snabba leveranser

Produktspecifikation:

  • Bränsletyp
    Ved/Kol/Pellets
  • Bredd
    8149 cm
  • Artikelnummer1000802810
  • Tillverkarnummer958050
  • VarumärkeBroil King
  • KategoriBrikett- & kolgrillar

Produktbeskrivning

Har du någon gång funderat på vad som skiljer din vanliga helggrillning från traditionell Amerikansk barbecue? Det redskap man kanske mest förknippar med ordet barbecue är "Smoker", vilket det finns en mängd olika typer av. Den kanske vanligaste smokertypen man ser i Amerika är den så kallade Offset-smokern. Den ser ut som en stor liggande tunna med en mindre tunnna vid sidan om. Med den flyttar man värmekällan bort från maten (som ligger i den stora kammaren) till en separat kammare (den lilla) vilket ger lägre temperaturer, runt 100°-130° och därmed en långsammare tillagning, perfekt för större köttstycken som bringa, bog, revbenspjäll mm. Den långsamma tillagningen mörar köttet genom att smälta fett och bindväv samtidigt som vätskan stängs inne, resultatet blir ett extremt mört och smakrikt kött. Smakerna präglas mycket av de träslag du använder i brännkammaren, både vilken typ av grillkol du använder och vilka träbitar du placerar i glöden.

Kraftigt byggd med stor kapacitet

Broil King Offset-smoker 500 är tillverkad av 2 mm stål med stor kapacitet och massor av möjligheter. I den stora rökugnen har du en yta på hela 81x49cm att arbeta med, tillräckligt för att laga mat till hela släkten.

Grillgaller i kraftigt gjutjärn

I den lilla kammaren sker förbränningen till röken och i den finns ett kraftigt grillgaller i gjutjärn på 38x56cm som du kan nyttja till väntkorv eller hamburgare under tiden huvudmåltiden tillagas. I den stora kammaren ligger 5 kraftiga tvåsidiga grillgaller i gjutjärn och under dem en uppsamlingsbricka i rostfritt stål för enklare rengöring. All förbränning sker alltså i den lilla kammaren. Där använder du med fördel grillkol av god kvalitet kombinerat med rent trä av önskad sort beroende på vilka smaker du eftersträvar.

Roto Draft-ventil

Målet är att hålla en jämn förbränning under lång tid. Tack vare Roto Draft ventilen på skorstenen och det justerbara luftintaget på sidan kan du kontrollera värmen på ett bra sätt. Visst är det en liten tröskel innan man lär sig hur smokern fungerar men när du kommit över den har du öppnat dörren till en helt ny värld av matlagning.