Guider

Bosch Biturbo

14-5-2020
Skriven av: Jenny Kassell
Foto: Mattias Stockhaus
Vi går ifrån maskiner och verktyg med sladd allt mer och mer medan våra krav på kraften i dessa står kvar! Tack vare den revolutionerande sladdlösa BITURBO Brushless-verktygen från BOSCH får du bägge delar, sladdlös och kraftfullt, så pass att du känner skillnaden!

Vad är Biturbo? Vi förklarar och förenklar.

Biturbo är Bosch BÄSTA motor + Bosch BÄSTA batteri = BITURBO-maskiner

Dessa motorer tillsammans med ProCORE 18V batterier, som ger 87% mer effekt jämfört med ett vanligt batteri, får du maximal effekt, upp till 1800 watt ledande kraft.

Denna kombo ger lika stor effekt eller större än nätanslutna verktyg.

Fördelarna med BITURBO-Verktygen

Fördelarna med BITURBO-Verktygen är bl.a. deras lätta vikt vilket gör de till verktyg som är enkla att arbeta med och tillsammans med deras kompakta form imponerar med perfekt ergonomi. De ger dig full kontroll över ditt arbete.

Motorns prestanda i dessa verktyg är tillförlitlig och tack vare den kraftfulla centrifugalfläkten säkerställer den perfekt kylning och tryggar på så sätt verktygets livslängd.

Alla BITURBO Brushless-verktyg ingår i BOSCH Professional 18V System vilket gör dem kompatibla med alla batterier från BOSCH.

Extrem robust

Tack vare sintrade ytmagneter. Neodymmagneten överför all kraft och säkerställer högsta möjliga vridmoment i även de minsta utrymmena.

Den kraftfulla centrifugalfläkten säkerställer perfekt kylning och tryggar på så sätt verktygets livslängd. Ungefär 1 000 liter luft per minut flödar över motorn och elektroniken.

Perfekt hantering

BITURBO-verktyg är lätta, kompakta och imponerar med perfekt ergonomi. Med bara ett ProCORE18V-batteri fungerar de såväl som många konkurrentverktyg med två batterier.

151608_app1

Optimal kontroll

De kolfria BITURBO-verktygen är utrustade med flera smarta funktioner, både inom teknik och säkerhet, som säkerställer att du kan utföra arbetet säkrare, snabbare och ännu effektivare

En favorit ibland Biturbo maskinerna - GKS 18V-68 GC

NYA GKS 18V är en av de nya BITURBO-verktygen som gör ditt arbete både effektivt och enklare.

  • Snabbare och lättare än sladdrivet verktyg.
  • Med endast ett batteri presterar BOSCH verktyg lika bra som konkurrentverktyg med två batterier eller högre märkeffekt.
  • Motsvarande upp till 1800 Watt, Kabeldriven effekt så är detta BOSCH mest kraftfulla sladdlösa såg.

Beskrivning

En såg som ger dig bättre effekt än en nätansluten. Den ger dig också full kontroll över ditt arbete, oslagbar ergonomi tack vare ett nytt stödhandtag och ultimat enkelhet tack vare bekvämt intuitivt djupanslag.

GKS 18V-68 GC Professional såg levererar sladdlös flexibilitet med en effekt som är jämförbar med den hos kabeldrivna verktyg. Detta kraftfulla 18 V borstlösa BITURBO-verktyg levererar en mycket kraftfull prestanda som kan jämföras med kabeldrivna 1 800 W-sågar, men levererar fullständig manövrerbarhet och sladdlös frihet. Sågens utmärkta ergonomi och innovativa stödhandtag ger perfekt verktygskontroll i alla sågpositioner. Detta verktyg är utrustat med ett bekvämt och intuitivt djupanslag för optimal enkelhet vid sågning.

Det är perfekt för användning i trä och kompositmaterial med trä. Använd denna såg tillsammans med Bosch Click & Clean dammutsug, dammpåsar, anslutningsmodul GCY 42 och FSN styrskenor. Den är kompatibel med alla Bosch Professional 18 V-batterier och laddare (Professional 18V System). Maximal effekt uppnås med ProCORE18V = 8,0 Ah.

GKS 18V-68 GC Professional har ett användargränssnitt som möjliggör individuella hastighetsinställningar via smarttelefon och har också en snabbroms, ett ECO Mode för upp till 30% längre drifttid, överbelastnings- och omstartsskydd och ett spindellås.

Tekniska data

Batterispänning 18 V

Varvtal obelastad 2.500 5.000 v/min.

Klingdiameter 190 mm

Klighålsdiameter 30 mm

Max. kapkapacitet i trä (90 °) 68 mm

Max. kapkapacitet i trä (45 °) 50 mm

Max. Kapkapacitet i trä (45 °/90 °) 50/68 mm

Vikt exkl. batteri 4,3 kg

Mått (bredd x längd x höjd) 228 x 405 x 288 mm

Förpackningsmått (bredd x längd x höjd) 360 x 444 x 254 mm

Vibrationsemissionsvärde ah 2,5 m/s² (K=1,5)

Ljudtrycksnivå 98 dB(A) (K=3)

Ljudeffektnivå 109 dB(A) (K=3)

Northern Craftman

Northern Craftman

En av våra ambassadörer Northern Craftman har testat GKS 18V 68 GC.

"Blev riktigt glatt imponerad över kraften som är i maskinen, har testat att klyva limträ med max sågdjup och det var inga som helst problem, dock kan det nypa lite då det inte finns en klyvning, men det kompenseras upp av kraften i maskinen.

För att vara så pass stor handklinga så är den relativt lätt i sin vikt, gillar det stora bordytan som ger ett bra stöd när man sågar, även handtaget fram som gör att man har väldigt stor kontroll när man sågar.

Gillar även knappen högst upp på handtaget som tillåter att man snabbt ändrar snittdjupet.

Helt klart min nya favoritsåg"