Guider

Bosch Carbide

14-5-2020
Skriven av: Jenny Kassell
Foto: Mattias Stockhaus
Carbide tillhör den nya generationens tillbehör och finns nu i en mängd olika varianter till elverktyg som klarar de tuffaste jobben och passar de mest krävande användningsområden

Vad är då Carbide? Vi förklarar och förenklar.

Kombinationen av en unik hårdmetall, en av de hårdaste metallerna på denna planet = Tillbehör i hårdmetallsteknik = Carbide

Hårdmetall

Hårdmetall är en av de starkaste och mest slitstarka metallerna på denna planet som tål fysiska påfrestningar, slag, deformation, höga temperaturer, korrosion och högt tryck och som kan användas för arbete med de mest svårarbetade materialen.

Hårdmetallkomponenter är använda av Bosch i många år och arbetet med utvecklingen av hårdmetallteknik har pågått sedan 1980-talet.

Efter år av forskning och utveckling samt flertal provningar på kompetenscenter runt om i världen har BOSCH skapat Hårdmetallteknik, Carbide.

Carbide tillhör den nya generationens tillbehör och finns nu i en mängd olika varianter till elverktyg som klarar de tuffaste jobben och passar de mest krävande användningsområden.

Fördelarna med hårdmetalltekniken är bland annat att det ger tillbehöret längre livslängd tack vare sin starka slitstyrka. Bosch hårdmetalltillbehör har utvecklats för tillämpningar med de hårdaste arbetsmaterialen.

  • Längre – Utvecklad för att hålla
  • Tåligare – Utformad för de hårdaste materialen
  • Bättre – Överträffat prestandaområden

bosch_social-media63615

Sågblad som utklassar

Ett tillbehör med hårdmetallteknik kan även enkelt såga i andra material inklusive sådana som inte har varit möjliga tidigare, hårda, obrytbara och värmetåliga, snabbare än andra blad av andra material (inklusive diamant, i rätt material) för bladsortiment.

Tigersågsbladen med Carbide technology klarar de tuffaste jobben och garanterar den längsta livslängden vid sågning av de mest hårdföra materialen som utklassar standard bi-metallbladen.