Motorsågssvärd

Motorsågssvärd i många olika längder till din motorsåg eller stångsåg. Svärdet omvandlar motoreffekten i din motorsåg till bästa möjliga skäreffekt, välj längd på svärden utifrån vilket arbete du ska genomföra i vår filtreringsfunktion. Häng med längst ner på sidan så ger vi experttips om vad du behöver tänka på när du köper ett nytt svärd. 

Motorsågar & skärutrustning
tum
tum
cm
cm
Husqvarna
10%
Husqvarna Svärd & kedjepaket Kit 13"  Pixel X-Cut kedja & X-Force svärd
Husqvarna Svärd & kedjepaket Kit 13" Pixel X-Cut kedja & X-Force svärd
849,00 kr939,00 kr
Stihl
34%
Stihl Svärd Rollomatic ES Light 3/8'' 1.6 mm 90cm
Stihl Svärd Rollomatic ES Light 3/8'' 1.6 mm 90cm
1 895,00 kr2 890,00 kr
I lager
Visar 46 av 188 Produkter
1234Nästa

Motorsågssvärd

Att välja rätt motorsågssvärd är lika viktigt som att välja rätt kedja, eftersom svärdet påverkar både sågens prestanda och användningssäkerhet.

Här är några viktiga aspekter att beakta när du väljer motorsågssvärd

Svärdslängd (tum och cm): Svärdslängden är avgörande för att avgöra vilken typ av arbete sågen kan hantera. Ett längre svärd möjliggör sågning av större träd, men kräver mer kraft från sågen och kan vara svårare att hantera. Kortare svärd är lättare att manövrera och bättre för mindre träd eller detaljarbete. Svärdslängden anges ofta både i tum och centimeter.

Kedjedelning: Kedjedelningen på svärdet måste matcha kedjedelningen på kedjan. Detta är viktigt för att säkerställa att kedjan och svärdet fungerar effektivt tillsammans. Felaktig kedjedelning kan leda till minskad prestanda eller skador på sågen.

Typ av trä: Svärdets längd bör anpassas efter den typ av träd du oftast sågar. För att såga i mjukare trä kan ett längre svärd vara lämpligt, medan hårdare träsorter kräver mer kraft och kontroll, vilket ofta uppnås bäst med ett kortare svärd.

Sågarens komfort och erfarenhet: Det är viktigt att välja ett svärd som passar användarens komfortnivå och erfarenhet. Ett för långt svärd kan vara svårt att hantera för en oerfaren användare, vilket ökar risken för olyckor.

Sågens kraft och storlek: Sågens motorstyrka bör också beaktas. En kraftigare såg kan hantera ett längre svärd, medan en svagare såg fungerar bäst med ett kortare svärd.

När du väljer ett motorsågssvärd, tänk på dessa faktorer för att säkerställa att du får ett svärd som passar både din såg och dina sågbehov. Kom ihåg att säkerhet alltid är första prioritet när du arbetar med motorsågar. Om du är osäker på vilket svärd som är bäst för din situation, är det alltid en bra idé att rådfråga en expert.