Migsvets

Bland våra migsvetsar hittar du modeller i alla prisklasser från tillverkare som Helvi och ESAB. mig mag svets är en snabb svetsmetod speciellt lämplig för mindre arbeten med främst aluminium och rostfritt stål.

Svets & svetstillbehör
Helvi Migsvets Easymig 208N
Fri frakt
Helvi Migsvets Easymig 208N
12 995,00 kr
I lager
Visar 28 av 28 Produkter
1

Migsvetsar

När du ska köpa en mig svets kan det vara svårt att veta vilken modell man ska välja och vad de skiljer sig åt och vad de används till. När man talar om MIG/MAG-svetsar, är det viktigt att förstå skillnaderna och likheterna mellan dessa två populära svetsmetoder. Både MIG-svets (Metal Inert Gas) och MAG-svets (Metal Active Gas) är former av GMAW (Gas Metal Arc Welding), men skillnaden ligger i vilken typ av gas som används i svetsen. MIG-svetsning använder inert gas som argon, medan MAG-svetsning använder aktiv gas som koldioxid eller gasblandningar. Är du tveksam över vilken sorts mma-svets eller mag-svets du ska välja är du alltid välkommen att ringa eller maila in till oss, så får du personlig och professionell hjälp!

Vanliga frågor

Vad är skillnaden på MIG och MAG svets?

Skillnaden mellan MIG (Metal Inert Gas) och MAG (Metal Active Gas) svets ligger i typen av skyddsgas som används. MIG använder inert gas (som argon) som inte reagerar med metallen, medan MAG använder aktiv gas (som koldioxid eller gasblandningar) som deltar i svetsprocessen.

Hur fungerar en MIG/MAG svets?

MIG/MAG-svetsning fungerar genom att en kontinuerlig trådelektrod matas genom svetspistolen samtidigt som skyddsgas strömmar ut för att skydda smältbadet från atmosfärisk kontaminering. Denna process skapar en stabil och kontrollerbar svetsfog.

Vad skiljer MIG och MAG svets?

Den huvudsakliga skillnaden ligger i gasens natur och dess interaktion med svetsprocessen. MIG använder inert gas som inte reagerar med metallen, vilket gör den idealisk för svetsning av icke-järnmetaller som aluminium. MAG använder aktiva gaser som reagerar med metallen, och är därför mer lämpad för svetsning av stål och andra järnbaserade metaller.

Måste man verkligen ha gas till MIG svets?

Och svaret är JA! MIG-svetsning kräver vanligtvis användning av skyddsgas för att skydda svetsfogen från luftföroreningar. Det finns dock speciella fluxfyllda trådar som kan användas för MIG-svetsning utan extern gas, men dessa är mindre vanliga.

Kan man svetsa aluminium med MIG-svets?

Ja, man kan svetsa aluminium med en MIG-svets. MIG-svetsning med inert gas är särskilt effektiv för aluminium och andra icke-järnmetaller, tack vare dess förmåga att hantera dessa material utan risk för kemisk reaktion med gasen.