Tigsvetsar

En tig svets med ac dc lämpar sig för svetsarbeten som kräver hög kvalitet eftersom de ger svetsförband med bättre utseende och mindre defekter. TIG-svetsning används främst för svetsning av rostfritt stål samt svetsning av icke-järnmetaller såsom aluminium. I vårt breda utbud av tigsvetsar hittar du flera modeller från ESAB och Helvi med ac dc! 

Svets & svetstillbehör
ESAB Tigsvets Rogue ET 200iP PRO
Fri frakt
ESAB Tigsvets Rogue ET 200iP PRO

En kraftfull och lättmanövrerad TIGmaskin med högfrekvensstart

12 999,00 kr
I lager
Visar 29 av 29 Produkter
1

Tigsvetsar

TIG-svetsning (ac-dc) är en mångsidig svetsmetod som används för att skapa starka och noggranna svetsfogar i olika material, inklusive aluminium, rostfritt stål, koppar och mer. Oavsett om du jobbar dagligen med svetsning eller en svetsar på din fritid, har vi de rätta verktygen och utrustningen för ditt TIG-svetsprojekt.

För att uppnå bästa resultat i din TIG-svetsning är det viktigt att använda rätt gas och svetstråd för det material du arbetar med. Vi erbjuder ett brett utbud tillsatsmaterial i form av tigelektrod och svetstråd som är anpassade för olika material och svetsbehov.

För att underlätta din TIG-svetsning har vi också slangpaket speciellt utformade för TIG-svetsare, samt ett omfattande sortiment av slitdelar och reservdelar för att hålla din utrustning i toppskick. Oavsett om du är nybörjare eller erfaren svetsare, kan vi hjälpa dig att få jobbet gjort på rätt sätt. Utforska vårt sortiment och ta din TIG-svetsning till nästa nivå.

Vanliga frågor

Vilken gas är bäst för TIG-svetsning av aluminium?

För TIG-svetsning av aluminium är argon den vanligaste gasen som används. Den ger god kontroll över svetsprocessen och skapar en stabil båge för att smälta aluminiumet.

Behöver jag använda gas vid TIG-svetsning?

Ja det måste du, TIG-svetsning kräver användning av gas, vanligtvis argon. Gasen skyddar svetsbågen och den smälta metallen från atmosfäriska föroreningar, vilket ger hög kvalitet på svetsfogarna.

Vad är skillnaden mellan TIG- och MIG-svetsning?

Den allra största skillnaden ligger i svetsprocessen. TIG (Tungsten Inert Gas) använder en icke-förbränningsbar elektrod medan MIG (Metal Inert Gas) använder en förbränningsbar tråd. TIG ger mer precision och kontroll, medan MIG är snabbare och används oftare för grovarbete

Vad står AC/DC för i svetsning?

I svetsning står AC för växelström och DC för likström. AC används när du behöver svetsa material som aluminium, medan DC används för material som stål och rostfritt stål. Valet beror på det material du arbetar med och vilken typ av svetsprocess som krävs.

Vi kan förklara det lite enklare…När du svetsar med material så som aluminium, kommer du vanligtvis att använda AC-ström. AC är idealiskt för att hantera aluminiumets egenskaper och för att skapa starka och hållbara svetsar i detta material.

Men å andra sidan används DC-ström när du svetsar material som stål och rostfritt stål. DC ger en konstant strömriktning som är lämplig för att smälta dessa material och skapa starka sammansättningar.

Så, valet mellan AC och DC i svetsningen är en viktig aspekt som påverkar resultatet av din svetsning. Beroende på ditt projekt och materialet du hanterar, kan du välja den strömstyrka som bäst passar dina behov och krav