Hem / Maskiner & verktyg / Elverktyg / Fettsprutor och fettpistoler

Fettsprutor och fettpistoler

Kolla in vårt stora sortiment av fettsprutor och smörjsprutor, inklusive batteridriven fettspruta och manuella fettsprutor. Vi har fettsprutor i olika utföranden och kapaciteter som passar perfekt för dig inom verkstäder med små och tunga maskiner och kräven lilla extra smörjningsprocessen!

Elverktyg
Orion Fettspruta batteridriven 13513 ALEMITE 596-C
Orion Fettspruta batteridriven 13513 ALEMITE 596-C
6 199,00 kr
I lager
Visar 7 av 7 Produkter
1

Fettsprutor och fettpistoler

Batteridrivna fettsprutor har blivit allt mer populära på grund av deras användarvänlighet och effektivitet. Till skillnad från manuella smörjsprutor, ger en batteridriven fettspruta dig möjligheten att smörja maskiner och utrustning snabbt och enkelt.

Fördelar med batteridriven fettspruta

  • Snabb: En batteridriven fettspruta kan leverera smörjmedel mycket snabbare än en manuell smörjspruta, vilket sparar tid och arbetskraft.
  • Precision: Tack vare den elektroniska styrningen kan du vara mer exakt med mängden smörjmedel som används, vilket minimerar spill och ökar effektiviteten.
  • Användarvänlighet: De är oftast lättare att hantera och kräver inte samma fysiska ansträngning som en manuell fettspruta.
  • Bärbarhet: Batteridrivna fettsprutor är oftast kompakta och väldigt lätta att bära till hands, vilket gör dem idealiska för fältarbete.

Manuella fettsprutor har länge varit en stapelvara inom industrin och erbjuder en rad fördelar som gör dem till ett pålitligt val för många användare. Även om de kanske inte har den snabbhet och teknologiska avancerade funktioner som en batteridriven fettspruta, har de sina egna unika fördelar.

Fördelar med manuella fettsprutor

  • Kostnadseffektivitet: Manuella fettsprutor är generellt billigare än batteridrivna. Detta gör dem till ett utmärkt val för mindre företag eller för dem som inte behöver använda fettsprutan regelbundet.
  • Enkelhet: Manuella fettsprutor är enkla att använda och kräver inte mycket underhåll. De har färre rörliga delar, vilket minskar risken för mekaniska fel.
  • Full kontroll: Eftersom du manuellt styr flödet av smörjmedel, har du full kontroll över mängden som används. Detta kan vara särskilt användbart i precisionstillämpningar.
  • Ingen strömkälla krävs: Manuella fettsprutor kräver ingen elektricitet eller batterier, vilket gör dem idealiska för användning i avlägsna eller svåråtkomliga områden.
  • Lång livslängd: Med rätt skötsel och underhåll kan en manuell fettspruta vara mycket långvarig, vilket ger god valuta för pengarna.