Hem / Skog & trädgård / Gräsklippare / Handgräsklippare

Hand­gräsklippare & cylinder­gräsklippare

En klassisk handjagare är ett utmärkt val för den som vill ha en miljövänlig och tyst lösning för att hålla gräsmattan i trim. En handgräsklippare drivs med manuellt kraft och är optimal för mindre till medelstora gräsytor. Välj det klimatsmarta alternativet - välj en handjagare!

Gräsklippare
cm
cm
mm
mm
mm
mm
11%
Husqvarna Gräsklippare 540 (Novolette)
Husqvarna Gräsklippare 540 (Novolette)
1 690,00 kr1 890,00 kr
I lager
Visar 9 av 9 Produkter
1

Handgräsklippare

Att hålla gräsmattan välvårdad är enkelt med rätt verktyg! Handgräsklippare, också uttalat som handjagare eller cylindergräsklippare, är ett föredraget verktyg för att klippa små gräsytor. De är också en perfekt komplement till andra klippare när det kommer till svåråtkomliga områden. Dessa klippare är lite mindre och manuella, och drivs av din egen kraft snarare än bensin eller el. Utan behovet av någon ytterligare energi, blir de inte bara ett miljövänligt alternativ, men också ett utmärkt redskap för fysisk aktivitet.

Överväger du och vill se andra tystgående och miljösmarta gräsklippare?

Vanliga frågor

Vilken är den bästa gräsklipparen för en liten gräsmatta?

Självklart är det en handgräsklippare! Smidig, enkel att förvara och dessutom det billigaste alternativet när det kommer till inköp och underhåll.

Vilken cylinderklippare är bäst?

Det finns bara två val egentligen då många modeller uppfyller samma funktion och det är med eller utan uppsamlare, Däremot är det viktigt att ta hänsyn till gräsmattans storlek och utformning. Om du har en liten yta kan en mindre och lättare modell vara bäst, medan en större och tyngre cylindergräsklippare kan vara mer lämplig för omfattande klippning på större gräsytor.

Hur ska jag slipa knivarna på cylindergräsklipparen?

En handjagare’s knivar behåller ofta sin skärpa om man inte kör på massa stenar och grus, så se till att vara varsam när du klipper och tänk på vart du puttar handjagaren. Du har möjlighet att vässa bladen själv med hjälp av en vinkelslip och fil, eller så kan du söka professionell assistans från våran verkstad.