Snöslunga

En snöslunga är ett nödvändigt verktyg för att hålla din gångväg, uppfart eller andra ytor fria från snö. I vårt utbud kommer du hitta flera olika typer av snöslungor så som Husqvarna snöslunga, Al-Ko och Cub Cadet. Du kan enkelt välja en maskin med elstart, handvärme och en rad flera funktioner på denna sida. 

Snöslungor & tillbehör
cm
cm
12%
AL-KO Snöslunga Snowline 700.4 E
Fri frakt
AL-KO Snöslunga Snowline 700.4 E
18 995,00 kr21 595,00 kr
I lager
Visar 28 av 28 Produkter
1

Snöslunga

En snöslunga är en investering i din komfort och säkerhet på vintern. Med rätt maskin kan du snabbt och enkelt ta bort snö och is från dina ytor.

Vad bör du tänka på när du köper en snöslunga?

Storleken på området du ska röja är en viktig faktor när du ska välja snöslunga. För mindre ytor kan det räcka med en enstegsslang, medan större ytor kan kräva en två- eller trestegsslang.

  • Enstegs snöslunga – för mindre ytor
  • Tvåstegssnöslunga – För större områden med mer snöfall har dessa vanligtvis en egen station
  • Trestegs snöslunga - För de allt större områdena kan packad snö klara det galant.

Läs mer i vår artikel som hjälper dig med snöröjning och lyfter fram viktiga faktorer du bör tänka på vid snöröjning

Vanliga frågor

Vilken Olja till Snöslunga?

För optimal prestanda och livslängd rekommenderas att använda en högkvalitativ 4-takts motorolja i din snöslunga. SAE 5W-30 olja är ofta rekommenderad för kallare klimat. Det är viktigt att regelbundet kontrollera oljenivån och byta olja enligt tillverkarens anvisningar.

Vilken Bensin till Snöslunga?

För bensindrivna snöslungor är det vanligtvis rekommenderat att använda blyfri bensin med en oktantal på minst 87. Undvik att använda bensin som innehåller mer än 10% etanol för att förhindra korrosion och minskad motorprestanda.

Kan man köra snöslunga på altan?

Det är tekniskt möjligt att använda en snöslunga på en altan, men det finns flera faktorer att beakta. För det första bör du säkerställa att altanens material kan tåla den mekaniska påfrestningen. För det andra bör du använda en mindre, lättare snöslunga, som en enstegslunga, för att minimera risken för skador. Tänk på säkerheten!